Dèiem ahir - UN SILENCIADOR PERFECTE - C. Dean Fales - 27/11/2016UN SILENCIADOR PERFECTE


Hem d’anar molt amb compte i no mostrar-nos massa orgullosos de les nostres pertinences, la nostra posició i els nostres èxits.  Convé ser prudent i no presumir del que hem fet o tenim, d’una manera ostentosa. La persona que ens escolta pot estar en una situació millor que la nostra. Senzillament no en parla massa.. Sobre aquest tema, en Dean Fales recordava a un amic seu, en Ray Dankenbring, qui li parlava d’un conegut seu de la Costa Oest que treballava en una agència de publicitat. 

En aquesta persona li agradava ”lluir-se molt” com deien els amics de Quebec. Home ben vestit; cotxes cridaners; “amic” de gent important; vostès coneixen bé aquest tipus de persona.

Sempre havia desitjat tindre un automòbil Rolls Royce i, finalment, se’n va comprar un. Estava tan orgullós d’aquest auto que gairebé no es podia contenir.

Poc temps després d’haver-se comprat el seu Rolls Royce, un client important de la Costa Oriental vingué a l’agencia per parlar de negocis amb ells. 

En acabar la visita, el publicista va insistir en què ell portaria al client a l’aeroport.

Mentre el publicista i el client anaven cap l’aeroport, el publicista, dirigint-se al client, li va dir: “M’imagino que aquesta es la primera vegada que ha tingut l’oportunitat de viatjar en un Rolls Royce”.

“Doncs, sí” -contestà el client- “És la primera vegada que viatjo en el seient davanter.” 

* * * * * * * * * * * *

Finalment afegir que quan l’ostentació es fa davant del que en té menys, potser l’estem humiliant o, el que es pitjor, tal vegada li estem despertant una animadversió vers nosaltres.

Adaptació d’un missatge de C. Dean Fales

27 novembre 2.016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada