VIATGES I SORTIDES


VIATGES I SORTIDES


EXCURSIÓ A LA VALL DE NÚRIA

   
El passat 15 de juliol va tenir lloc l'esperada excursió a la Vall de Núria, tan desitjada per alguns desprès de no haver pogut participar en una altra excursió programada anteriorment a la Vall de Boí, que lamentablement es va haver de suspendre per manca d'inscripcions.

En aquesta ocasió, tot i ser només vint-i-quatre inscrits, per voluntat de la junta i gràcies a la comprensió de l'agència organitzadora, Viatges Pilar i Noèlia, es va poder realitzar l'excursió exactament com s'havia programat, sota una organització perfecta de la nostra guia Noèlia i gaudint d'un dia climatològicament extraordinari.

A les set del matí l'autocar ens recollia en els llocs habituals i començava aquest viatge que a alguns els hi va descobrir i a d'altres els hi va recordar els extraordinaris paratges de tot el recorregut.

Esmorzant
La primera parada va ser en un bar/restaurant al peu de l'estació del tren cremallera, clàssic tren en el que posteriorment faríem l'ascensió des de Ribes de Freser fins a l'estació final al Santuari de la Mare de Déu de Núria, en plena vall, salvant els més de mil metres de desnivell en poc més de 12 kilòmetres de recorregut entre ambdues estacions gràcies a la seva especial tecnologia que facilita l'ascensió d'una estructura tan pesant com un tren sobre una pendent tan pronunciada amb total seguretat. 
 


Esperant per pujar al tren "cremallera"


En marxa!
  
         

    
En arribar a l'estació final ens vam dividir en diversos grups per visitar el santuari de la Mare de Déu i tot el seu atractiu entorn trufat de racons i llocs interessants, com l'ermita de Sant Gil o el pic de l'Àliga pels que es van atrevir a pujar-hi a peu o bé mitjançant el telecabina.

Talla romànica, segle XII o XIII

La majoria van retre visita a la Mare de Dèu i fins i tot n'hi va haver que es van arriscar a posar el cap dintre de "l'olla" mentre feien sonar la campana.

L'ermita de Sant Gil també va ser un dels llocs més concorreguts així com, en general, tots els espais diversos amb que compta el santuari, sense oblidar les botigues de records i fins i tot va quedar temps per presenciar l'extraordinari i bucòlic audiovisual que es projecta en una petita sala de l'espai d'interpretació de la Vall de Núria.
Al Pic de l'ÀligaHem fet el cim!Confraternitzant
Acabada la visita, vam emprendre el camí de baixada, de nou amb el cremallera i posteriorment amb autocar, per dirigir-nos al restaurant de Ribes de Freser reservat a l'efecte en el que ens van servir un pantagruèlic dinar de tres plats, postre, café i "gotes" sobre el que es van recollir força comentaris elogiosos.

 

   
                                    
A mitja tarda, de tornada i quan ja es flairava l'aire del Maresme vam poder sentir l'himne del Casal per la megafonia de l'autocar, aplaudit per tots i digne colofó d'un dia que quedarà imprès en els nostres records.
       
17/09/2017 

* * * * * * * * * * * * *ELS TRAGINERS DE BALSARENY

Declarada Festa d’interès Turístic el 1970 i Festa Tradicional d’interès Nacional a Catalunya el 1999

El traginer, que transportava les mercaderies d’un lloc a un altre, tingué un paper molt important com a element de relació de poblacions sovint aïllades, petits comerciants, difusor de notícies, etc. Als traginers els era imprescindible l’animal de ferradura per a desenvolupar llur treball, així com als pagesos per a les feines del camp.

Aquest ha estat el motiu cultural que ha acompanyat l'excursió de la CALÇOTADA d'enguany, celebrada el 18 de febrer passat.

Aquí podeu veure un vídeo resum:

  


19 febrer 2017


* * * * * * * * * * * * *

ARA PODEU ACCEDIR MÉS FÀCILMENT A LES RESSENYES DE LES 
ACTIVITATS REALITZADES, SELECCIONANT LA QUE US INTERESSI EN EL MENÚ DE LA DRETA "Arxiu Temàtic d'Activitats del Casal"


(SI NO VEIEU AQUEST MENÚ, CAL DESPLAÇAR LA PÀGINA AMUNT O AVALL FINS TROBAR-LO O FER CLIC AQUÍ)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada