Diversos - TALLER DE CUINA - 12/05/2016


TALLER DE CUINA

El passat dijous, 12 de maig, a la sala de dalt del Casal, va tindre lloc un nou Taller de Cuina portat a terme per la nostra “presi” Carme Botey i la ja coneguda i esperada Imma Forcada.


Tot primer ens van oferir el que van anomenar “Fricandó amb Albergínies”.  La majoria dels assistents coneixien el Fricandó com Carn de Vedella (jarret) amb bolets (normalment moixernons).  Doncs, aquesta vegada, ens ho van presentar amb albergínies.  La degustació que es va fer, va ser del grat de tots els presents, destacant el sabor que hi aporta l’albergínia.  Pot ser que  no es pugui aplicar la paraula “Fricandó” però el cas és que, les albergínies, les posis amb carn de vedella, de conill o de pollastre, milloren notablement el resultat del plat.


També ens varen presentar costelletes de conill arrebossades, que semblaven de cabrit en miniatura.  Diverses de les senyores assistents ja els hi era coneguda aquesta original presentació; per altres, com el de les albergínies, fou un descobriment.
L’Imma ens va oferir a continuació el “Mutabal”, o crema d’albergínies.  Es tracta d’un plat típic del Marroc/Tunísia, que es fa amb albergínies escalivades, passades pel tur mix i afegint-li uns quants ingredients entre els quals cal destacar  el tahini.  Es va degustar amb bastonets i tires de pastanaga .  Un èxit per la seva exquisides.


I no acaba aquí la cosa, ja com  postra: pastis de maduixes naturals.  Un nou descobriment.

L’assistència fou de 35 persones i, com de costum, en acabar la sessió es van sortejar diverses racions de tot el que es va presentar, essent diverses les persones agraciades.

La nota final, dolenta per cert, ens la va donar la “presi” en anunciar-nos que l’Imma no podia tornar per delectar-nos amb aquests tallers de cuina, doncs les seves obligacions professionals i domèstiques actuals li feien prohibitiu.

Amb la seva senzilles i la manera tan planera de comunicar-se, ha sabut guanyar-se la simpatia i admiració d’aquest Casal de la Gent Gran.  L’enyorarem  durant temps i la recordarem sempre.  Ha estat un estel que ha passat i ens ha il·luminat una estona.

Gràcies Imma; la gent del Casal s’entristeix amb aquest comiat, senzillament perquè t’han arribat a estimar . . .


NOTA:  Teniu les receptes disponibles a Secretaria del Casal.

16 maig 2016


* * * * * * * * * * * * *

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada