Dèiem ahir - ÉS FONAMENTAL! - C. Dean Fales - 15/05/2016ÉS FONAMENTAL!


El famós psiquiatre, el Dr. Menninger, es trobava contestant preguntes al públic després d’haver donat una conferència sobre salut mental.

Que li recomanaria que fes una persona  –preguntà algú-  si aquesta persona sent que se li apropa una crisi nerviosa?”

Sens dubte la majoria de la concurrència esperava que el Dr. Menninger contestés: “Que vagi a veure un psiquiatre”, però no fou així. Degueren veure’s sorpresos amb sa resposta:  “Tanqui la seva casa, travessi la via del tren, trobi algú necessitat i faixi quelcom per ajudar-lo”.

Pels que no són nord-americans, “creuar la via del tren” significa dirigir-se a la barriada més pobra i miserable de la ciutat.

La resposta del Dr. Menninger és tan fonamental i la seva capacitat per resoldre problemes és tan universal.  Tot gran mestre, filòsof, psiquiatre o líder que realment compren a la gent i les seves necessitats, emfatitza aquest punt bàsic.  La majoria dels nostres problemes personals troben la seva solució centrant la nostra atenció, no en nosaltres mateixos, sinó en els altres.

No em creuen?  Pensin...

La majoria dels que estem llegint això, hem sigut homes de negoci o hem treballat amb un negoci que originava vendes.  Quin és el millor venedor, aquell quin propòsit primordial és enriquir-se a si mateix o el que fa tota mena d’esforços per resoldre els problemes del seus clients?

Quin negoci té més èxit – el que sols opera pel benefici propi o el que està dedicat a servir als seus clients de la millor manera possible?

El principi és aplicable.  És fonamental.

 C. Dean Fales (1969)


15 maig 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada