Dèiem ahir - UN CONSELL DEL PRESIDENT - Josep Tarradellas - 8/05/2016UN CONSELL DEL PRESIDENT Com a presentació del llibre “DE LA GENT GRAN”, editat per la Caixa de Pensions l’any 1.985, el que fou President de la Generalitat, l’honorable Josep Tarradellas, ens deia:

“És amb certa il·lusió que escric aquestes ratlles per prologar un llibre sobre la dita “Tercera edat” en la qual per sort estic inclòs.

M’agradaria deixar clar que no he cregut mai gaire oportú dividir la societat en grups etiquetats amb diferents distintius que tendeixin a aïllar-nos els uns dels altres.  Malgrat això es evident que els que tenim la ventura d’arribar a una certa edat tenim característiques en comú que ens uneixen i crec que l’estudi d’aquestes, per tal de millorar-les és ben positiu.

Al meu entendre, en el moment en que vivim. hi ha una tendència perillosa a viure tan al dia que oblidem el nostre passat i així trenquem aquella continuïtat que és tan necessària en la vida dels homes i dels pobles.

Si m’és permès donar un consell voldria recomanar a tothom que no es pot prescindir, vull dir Catalunya no pot prescindir, de l’aportació i l’experiència d’aquells ciutadans seus que a través de la seva llarga història han treballat per tal de fer-la una realitat viva.

Crec també que per tal de millorar la nostra convivència fóra positiu que tots sabéssim escoltar.  Era escoltant als nostres avantpassats que apreníem la nostra més profunda manera d’ésser i fóra bo que recuperéssim aquesta costum.

Els pobles que no saben escoltar i que ignoren el seu ric passat acaben morint i en aquesta lluita per la supervivència, hi hem de participar tots, petits i grans, jugant el nostre rol de la millor manera possible.  Conèixer el nostre passat es l’única manera d’ésser-hi fidels i la nostra fidelitat no serà mai prou si no volem estroncar i anorrear les nobles ambicions que sentim per Catalunya.

Josep TARRADELLAS”8 maig 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada