Dèiem ahir - GAIREBÉ, QUASI . . . - 31/01/2016

GAIREBÉ, QUASI . . .


Ens trobem a mitja temporada de futbol. Des de dissabte per la tarda fins al dimarts o dimecres a la nit, ens veiem bombar deixats per partits i cròniques de futbol tan retransmesos per ràdio com per televisió. Em refereixo a partits de la lliga nacional, i que ara han ampliat a la lliga europea, a la super copa,...

Sentim parlar als comentaristes i, molt sovint, escoltem les paraules “gairebé”, “quasi”. La passada que “quasi” arriba, el xupinazo que per poc “gairebé” entra per l’esquadra, el porter que “quasi” arriba a fregar la pilota amb els dits, la falta que “gairebé” a sigut dintre l’àrea, el córner tancat que “quasi” entra. . . No n’estic segur però tal vegada la raó de posar tant d’èmfasis en el “quasi” es per afegir excitació al reportatge. Però el fet es que “quasi” no significa absolutament res. Mai ningú va anotar un “quasi”.

Se’n pot parlar molt de l‘esforç que amb valentia fan els jugadors. Però l’esforç valent que comporta l’èxit es l’únic que en realitat compte.

Mai ningú arribà al seu destí en l’avió que “quasi” va enlairar-se, ni va poder alimentar a la seva família amb els diners que “quasi” va guanyar. “Quasi” guanyar, de qualsevol manera que m’ho pintin, realment es perdre.


31 gener 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada