Dèiem ahir - TORNEM LES MEVES MANS - 16/01/2022

 

TORNEM LES MEVES MANS

Et aquí un conte que barreja l’horror i la innocència. Una lectura desagradable per l’exageració que comporta i alliçonadora per l’ensenyança que ens recorda. El fet passa als anys 50. Diu eixís:

Una família s’havia comprat un cotxe nou, 0 kilòmetres, molt maco, es mirés per on es mirés, l’entapissat, el color. . ., tot. El pare estimava aquest cotxe; el fruit del seu esforç estava allí.

Sortiren ell, la seva esposa i el petit que tenien, de sols 3 anys; arribaren a una estació de servei, els pares baixen i deixen al nen dins del cotxe, tancant les portes. . ., el nen trobà un retolador i començà a escriure en tot aquell entapissat, amb gran entusiasma i amor doncs, tots els infants fan les seves coses d’aquesta manera.

Al cap d’una estona arriben els pares i en veien el quadro, el pare començà a encendre’s amb fúria i tot veien el seu “formós entapissat” tot ell ratllat, començà a copejar al nen a les seves mans i fent-ho amb molta força. . ., fins que varen haver de treure’l-hi el nen d’entre els seus furiosos cops; el crio estava en molt mal estat i hagueren de dur-lo a l‘hospital.

Sona el telèfon a casa de la família i el despenja el pare. . ., els truquen de l’hospital, era necessari que hi anessin, s’havien complicat les coses. . . El pare es persona i li notifiquen que han hagut d’amputar-li les mans al nen, ja que no hi havia altra opció possible.

Entrant el pare a l’habitació amarat en llàgrimes. . ., el nen li diu somrient. . . “Hola papi. . . ja he après la lliçó. . ., no ho faré més, papi. . ., però, per favor, tornem les meves manetes!! El pare sortí d’aquella habitació i diuen que es va suïcidar. . .

Per què donem tanta importància a les coses materials a l’extrem de fer mal als nostres sers més volguts?


16 gener 2.022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada