Dèiem ahir - FEM-HO BÉ - 29/04/2018FEM-HO BÉ

Hi ha una dita popular que diu: “Per què deu ser que mai hi ha prou temps per fer les coses bé, però sempre hi és per fer-les de nou”. Com altres dites velles, aquesta conté una gran veritat.

Hi ha moltes raons per les quals no fem bé algunes coses, el primer cop que les fem. Apatia, situacions crítiques, tenim pressa, tenim altres fal·leres, el pensament en un altre lloc, . . . A vegades sembla que tenim tantes coses al cap i alhora, que no tenim consciència del que estem fent en aquells moments. El nom és: falta de concentració.

Hem d’estar pel que estem fent en cada moment, sigui el que sigui. I el que ens pot ajudar és com ens agradaria a nosaltres mateixos trobar-ho fet. Uns exemples: entrem a l’habitació; com ens agradaria trobar-la? Preparem una reunió d’amics; si fóssim un d’ells, com ens agradaria trobar la sala? Uns convidats vindran a sopar; si fóssim un d’ells, com ens agradaria trobar la taula parada?

Quan fem quelcom, procurem posar tots els sentits en el que estem fent. No ens diguem que ens falta temps, puix l’haurem de buscar per tornar-ho a fer o passarem un xic de vergonya quan ens n’adonem d’una cosa que no hem fet bé.

I no vulguem fer-ho tot nosaltres. Recordem que tenim familiars, amics, persones a qui delegar quelcom i això ens alliberarà temps i ens permetrà concentrar-nos en fer bé, qualsevol cosa que fem, per primera i única vegada.

29 abril 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada