Dèiem ahir - RECOMANACIONS - 6/08/2017

RECOMANACIONS

CORTESIAMantenir les distàncies

En el decurs d’una conversa, algunes persones no respecten el que s’anomena “espai vital” del seu interlocutor, apropant-s'hi massa. Procurem tenir en compte el següent:

- En la nostra cultura es considera, per principi, que la distància que s’ha de mantenir davant l’interlocutor és d’uns 60 cms.

- Cura amb les persones davant de les quals s'ha de ser especialment respectuós; en aquest cas la distància hauria de ser d’uns 120 cms.

- Quan s’està dret, al costat d’una persona estimada, s’accepta una distància molt menor, inclòs fins a arribar al braç contra braç.
 
ESCOLTAR AMB ELS ULLS
 

Estàs assegut amb la teva família al voltant de la taula. La teva senyora (o espòs) està parlant i, de cop i volta, explota: “Ni tant sols m’estàs escoltant!” 
 
Com ha arribat a percebre-ho? Observant la teva actitud. Tal vegada estaves fent gargots amb el ganivet sobre les estovalles. Tal vegada mirant la paret, mirant la Tele, o inclòs pot ser que estesis mirant al teu/teva consort.

No permetis que això passi. Dirigeix la mirada als ulls de qui et parla. Assenta amb el cap. Aixeca les seies ocasionalment. Arrufa els llavis quan sigui adient. Intervé, de tant en tant, tot dient: “correcte” o “és cert”.

 
Si escoltes amb els ulls, el teu interlocutor se sentirà afalagat i sentirà també que els seus punts de vista tenen reso. I això no pot sinó augmentar les probabilitats d’un desenllaç favorable.

06 agost 2017   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada