Dèiem ahir - PREJUDICIS - 9/07/2017

PREJUDICIS


Les persones, d’una manera inconscient, a vegades avaluem als altres basantnos únicament en coses observables: en el seu aspecte físic, vestimenta, en el seu cercla social, en la barriada on viuen, etc.; i, en fer-ho, creem una divisió entre ells i nosaltres, i posem un mur entre aquells que són com jo i aquells que no ho són.

Però la veritat és que quan som capaços d’avaluar a una persona més enllà de com se’l veu, més enllà de la seva “façana”, ens emportem grates sorpreses.

Les persones solem ser molt més que simples portades; tots nosaltres, sense excepció, som molt més bonics i complexos que això. Quan ens donem l’oportunitat de veure als altres com el que realment són, pel que fan, per com viuen, pel que donen al món, generalment aprenem molt de la vida.

I si som capaços de derruir els nostres prejudicis i les nostres preconcepcions vers els altres, ens adonem dels seus potencials i veiem coses que tal vegada ningú més valora.

Moltes vegades l’únic que una persona necessita és que l’altra cregui amb ella, i d’aquesta manera començarà a creure amb ella mateixa.

Les persones mereixen que se’ls hi doni una oportunitat, tan si compleixen amb les expectatives o no ho fan; tot el món mereix l’oportunitat de provar-se a si mateix i tot el món mereix que algú cregui amb ells.

09 juliol 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada