Dèiem ahir - FINS DESPRÉS, GOLAFRE ! - C. Dean Fales - 3/08/2014
FINS DESPRÉS, GOLAFRE !

Els esquimals tenen una manera molt hàbil per resoldre el problema de les bandades de llops.Encaixen el mànec de ganivets molt afilats en el gel i apliquen una mica de sang de foca a les fulles. Els llops son atrets per l’olor de la sang i comencen a llepar-la, tallant-se la llengua. Els hi encanta la font aparentment inacabable de rica i nutritiva sang que poden llepar dels ganivets. Es queden allí, llepant fins que es desplomen per la pèrdua de sang i moren congelats a la neu.

Es una tàctica terrible i sagnant, però es efectiva. Efectiva tal vegada degut a l’estupidesa dels llops, però potser més encara, degut a l’avarícia i el desig d’obtenir alguna cosa d’una manera fàcil. No fa falta cacera. No es té que realitzar cap esforç. Aparentment reben quelcom a canvi de res. I el llop pensa que tota aquesta sang es provinent d’un altre ésser...  si es que pensa.

Hi ha molts llops en aquest món. Molts d’ells estan llepant ganivets. Es trist comentar que encara quan moren, no se’n hauran donat compte que van ésser enganyats i induïts a matar-se ells mateixos mitjançà la fàcil explotació de la seva pròpia avarícia.


C. Dean Fales – 1.976

3 agost 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada