Dèiem ahir - L’ENTUSIASME - C. Dean Fales - 27/07/2014
L’ENTUSIASME

 
Si preparéssim una xerrada, una presentació o un discurs sobre un tema determinat, i donéssim la seva presentació en públic a un jove entusiasta i a un altre que sigui tard de moviments, lent d’expressió i que parlés,  el que es diu, entre dents;  i després els escoltéssim a cada un d’ells,  no ens seria fàcil reconèixer que es tractava de la mateixa presentació. 

Hem de fer entusiasmar a aquells a qui presentem una idea o projecte, fen ressaltar els beneficis que els hi estem oferint.  Però, som nosaltres qui hem d’encomanar aquest entusiasme.
 
Les millors idees i projectes poden semblar-li sense valor al nostre interlocutor per la manca d’entusiasme a la nostra veu o per l’absència d’entusiasme en l’expressió dels nostres ulls.
 
Recordo un matí,  de camí entre el pàrking  i l’oficina,  vaig trobar dos pobres que demanaven almoina en el mateix bloc d’edificis. Un duia un cartell corrent que deia:  “Una almoina pel pobre cec” – l’altre duia,  penjat al coll, un lletreró que hi deia:  “Veritat que fa un matí preciós ?

Qui creuen que se’n va emportar l’almoina ?

L’entusiasme pot molt bé ésser, i quasi sempre ho és - la diferència.

C. Dean Fales – (desembre l.969)
27 juliol 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada