Dèiem ahir - FILOSOFIES DE DON CÉSAR DE ECHAGÜE (I) - José Mallorquí Figuerola - 1/06/2014
FILOSOFIES DE DON CÉSAR DE ECHAGÜE

La mentida, en llavis d’una dama formosa, és un atractiu més. Una bella dona que digués sempre la veritat, resultaria molt desagradable, perquè la veritat és una de les coses més antipàtiques del nostre món. Es tolera la mentida, inclòs quan es fa servir com insult. A un ximple res el molestarà tant com que li diguin que ho és. Inclòs s’estimarà que el  titllin de dolent  o inclús de lladre.
De:  El exterminio de “La Calavera” – (1.945)


* * * * * * * * * * * * * *

Quan ens encasellem en les nostres opinions,  obstinant-nos considerar-les com les úniques certes i raonables,  anul·lem la possibilitat de remeiar els nostres mals.

De:  El final de la lucha – (1.946)

* * * * * * * * * * * * *

Les petites bogeries són les úniques que solen sortir malament.  Les grans o sia les que cometen els éssers extraordinaris, solen donar bons e inesperats resultats.  Si em demanéssiu que vos aclari aquest punt, no podria fer-ho. És una simple observació d’un home que ha passat gran part de la seva existència  fixant-se amb l’estranya i desconcertant que es la vida.  La sensatesa es la millor fàbrica de vulgaritats.  Caminant a poc a poc una persona evita el fet de caure,  però no va lluny.  Corrent, es fan ensopegades i caigudes,  però a menys que un es doni un cop amb una pedra i s’hi deixi el cervell, es segur que arribarà aviat a algun lloc.
De:  La Hacienda “El Capitán” – (1.948)

* * * * * * * * * * * * *

José Mallorquí (1.950)

1 juny 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada