Dèiem ahir - ALGÚ SEMPRE PAGA - C. Dean Fales
ALGÚ SEMPRE PAGA


Estic convençut que una de les lleis que mai serà derogada, és la llei de causa i efecte.

Això no obstant, tots els esforços dels moderns educadors, enginyers socials i polítics d’extrema (?) , sembla que van encarrilats en sentit contrari. Però la realitat és que tots nosaltres seguirem conreant el que sembrem. I considero que és un acte deslleial fer creure a la gent en quelcom diferent.


Quan és permet als estudiants anar a les escoles sense que estudiïn, i passin d’un grau al seguen sense tindre les qualificacions necessàries, no es tan sols enganyós sinó que també resulta tràgic. Es una tragèdia doncs surten de l’escola sense una educació adient. Encara es més tràgic perquè se’ls hi ha fet creure en quelcom que no és cert.


Quan es fa creure a la gent que el món els hi deu benestar ja sigui que treballin o no, es una deslleialtat, no tan sols vers aquesta gent sinó vers tota la comunitat.


Quan els que violen les lleis són excusats per les seves accions i no se’ls hi exigeix cap responsabilitat personal a causa del fet que la falta es culpa de la “societat”, solament s’està promovent més i més grans violacions a la llei i, a la llarga, un càstig més sever.


Quan alguns de nosaltres treballàvem, desde el més alt executiu fins al més humil obrer, si exigíem i rebíem més del que produíem, al final sols podia generar en una inflació implacable.


Per a cada una de les nostres accions, hi ha sempre una reacció. Mai s’aconsegueix quelcom per res. Si no paguem nosaltres, algú ha de fer-ho.  Es molt senzill i molt bàsic:


 “No hi han empanades gratis” 


C. Dean Fales

22 juny 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada