Dèiem ahir - LLIÇÓ DE LA NATURA - C. Dean Fales - 2/02/2014
LLIÇÓ DE LA NATURA

 
Durant molts anys una colònia de gavines havia viscut en una illa de la costa d’Alaska. Es “guanyaven” la vida honestament  treballa’n molt dur (pescant), cada dia de l'any,  plogués o nevés,  i, a més a més, semblaven disfrutar-ho molt. Llavors, va arribar la raça humana. 

A l'illa, es construí una fàbrica de conserves i es començà a enllaunar el peix i a llençar les deixalles al mar. Les gavines solament havien d’esperar que els hi arribés el seu menjar. Amb res més que fer, es varen multiplicar ràpidament. Sempre els hi sobrava el menjar, que els hi era proporcionat gratis, perquè amoïnar-se?


Va anar passant el temps. Les gavines velles i treballadores moriren i les joves van continuar divertint-se. Llavors, els bancs de peixos canviaren la seva localització i el fabricant no en podia capturar suficient per mantenir-se i tancà la factoria.

Què va passar? Aquestes gavines alimentades amb deixalles, van començar a guanyar-se la vida? No. Varen morir de fam, perquè no sabien sostenir-se, malgrat que tenien totes les coses que mantingueren als seus avantpassats vius i alegres.

Hi ha aquí alguna lliçó per vostè i per mi ?

C. Dean Fales
2 febrer 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada