Dèiem ahir - SHAKERS (Secta religiosa) - C. Dean Fales - 28/03/2021

 

S H A K E R S
(Secta religiosa)

Durant un període de l’història dels Estats Units, vàrem tenir la benedicció de comptar amb una ampla varietat de sectes religioses d’un o altre tipus. Algunes d’elles eren d’origen local; moltes d’elles provingueren d’Europa amb els emigrants que venien a Amèrica per què era una terra amb llibertat religiosa. Un d’aquests grups fou conegut com els Shakers.

Els Shakers varen rebre el seu nom per la seva pràctica de fer tremolar el seu cos com una expressió d’èxtasis religiós. Era un grup molt disciplinat, amb una organització comunal i eren molt estrictes en les seves normes morals. Construïren diverses comunitats pròsperes a on eren pràcticament autosuficients. Alguns mobles i altres productes de sa artesania tenen gran demanda avui en dia degut al desplegament artístic manifestat en la seva construcció.

Els Shakers pràcticament s’han extingit, o si no, actualment estan molt a prop de fer-ho. Malgrat que, la seva desaparició no pot atribuir-se al que moltes persones poden considerar com estranyes creences religioses. Després de tot, el fet de ballar, que era en realitat el que feien quant “tremolaven”, ha format part de molts ritus religiosos des de temps immemorials. No – la raó és més bàsica. Eren cèlibes.

En el sentit de proporcionar una distinció al seu propi grup, els “Shakers” no es reproduïen – de manera que s’extingiren. O bé es produeix o es desapareix. Fou una qüestió de temps. Va necessitar alguns anys, però fou inevitable.

Tornant al que és bàsic. És impossible violar les lleis fonamentals sense patir les conseqüències.

C. Dean Fales

28 març 2021


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada