Dèiem ahir - SUGGERIMENTS - Pablo Neruda - 10/01/2021


SUGGERIMENTS


“No oblidis que la causa del teu present és el teu passat. Com la causa del teu futur és el present. Aprèn dels forts, dels audaços, imita els enèrgics, els vencedors, els qui no accepten situacions, a quins venceren malgrat tot.” 

“Pensa menys en els teus problemes i més en la teva tasca i, el teus problemes, sense aliment, moriran. Aprèn a néixer des del dolor i a ser més gran que el més gran dels obstacles. Mira't al mirall de tu mateix. Comença a ser sincer amb tu mateix. Reconeixent-te pel teu valor, per la teva voluntat i la teva debilitat per a justificar-te.” 

“Reconeix-te dins de tu mateix, més lliure i fort; i deixaràs de ser un titella de les circumstàncies, perquè tu mateix ets el teu destí. I ningú pot substituir-te en la construcció del teu destí.” 

“Lleva't, mira els matins i respira la llum de l’albada. Tu ets part de la força de la vida. Ara desperta, camina, lluita. Decideix-te i triomfaràs en la vida. No pensis mai en la sort, perquè la sort és el pretext dels fracassats.”


     Pablo Neruda 

Pseudònim de Ricardo Neftalí Reyes Basoalto 
Poeta i diplomàtic Xilè (1904 – 1973) 
Premi Nobel de Literatura 1971


10 gener 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada