Dèiem ahir - QUÈ ÉS IMPORTANT? - C. Dean Fales - 24/05/2020


QUÈ ÉS IMPORTANT?

En la recerca continua d’una millor entesa de nosaltres mateixos i dels altres, sempre és interessant, i freqüentment inquietant, contemplar les raons per les quals la gent fa el que fa, aconsegueix el que aconsegueix i té èxit o fracàs, en una tasca determinada.

Una de les raons de la nostra falta de comprensió, tal vegada la més important, és la tendència que tots tenim de jutjar als altres d’acord amb els nostres nivells. Suposem que pel fet què si quelcom és molt important per nosaltres, ha d’ésser igualment important pels altres. És un supòsit imperfecte. El valor, a l’igual que la bellesa, es troba sempre en els ulls de l’espectador.

La majoria de nosaltres estem disposats a pagar un preu per aquelles coses que volem, si creiem que valen la pena. Això s’aplica a la nostra posició social, ingressos, reconeixement, popularitat, o tal vegada el poder, així com en els automòbils, mobiliari, comestibles, roba o peces artístiques. Cadascú de nosaltres assigna la seva pròpia idea del valor. Basat en aquests judicis, el preu val o no val la pena. O sia que qualsevol cosa que s’estigui considerant , pot o no valer la pena al preu que sigui.

Les diferències en la intel·ligència i en l’habilitat són factors, per descomptat. Però, en un grau més elevat del que ens n’adonem, aquests factors no són les raons fonamentals per les quals una persona té èxit i altre no. La raó clau radica en el valor del judici. Què és important per ells?   L’èxit pot tenir moltes definicions. . .

C. Dean Fales 

24 maig 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada