Dèiem ahir - ANECDOTARI - Winston Churchill - 26/04/2020


A N E C D O T A R I


La modèstia i la humilitat inspiren confiança i guanyen bona voluntat. Per exemple, Winston Churchill va fer que la seva audiència invisible de milions de radiooients i el grup de la seva audiència en una reunió del Massachusetts Institute of Technology, l’acollissin amb carinyo, quan va començar dient aquestes paraules: 

“Francament confesso que em sento una mica cohibit en aquest moment, al dirigir-me a un grup d’homes de ciència i d’elevada cultura, i tractar dels assumptes que vostès estan debatin. Jo no tinc preparació tècnica ni educació universitària, i he hagut de posar-me al dia en algunes matèries abans de venir aquí. Per tant, parlo amb certa timidesa que confio anar superant, mentre desenvolupo el meu tema sobre tan profundes qüestions científiques, socials i filosòfiques, cada una de les quals requereix tota una vida per estudiar-les i comprendre-les”.

Quan Winston Churchill digué que “ havia hagut de posar-se al dia i captar alguns detalls”, es varen sentir murmuris d’admiració. Hi havia un gran contrast entre els mèrits i els triomfs de Churchill i aquesta modesta declaració.

El món sap que Churchill és un dels homes immortals de la seva generació i l’estimem precisament per què era molt modest, humil i senzill.


26 abril 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada