Dèiem ahir - PAGAT AMB UN GOT DE LLET - 4/08/2019


PAGAT AMB UN GOT DE LLET

Un jove que pagava els seus estudis treballant com a venedor ambulant, sentia gana però no tenia diners per esmorzar. Decidí superar la vergonya que li feia pidolar i demanar quelcom de menjar a la propera porta que truqués. Això no obstant, perdé la seva espenta quan una formosa joveneta li va obrir la porta. En lloc de demanar menjar, va demanar sols un vas d’aigua. 

Ella, tanmateix, s’apiadà d’ell i li va portar un vas de llet. El noi se’l va prendre tímidament i preguntà: “Quant li dec?”

- “No em deu res –va respondre la noia- “La mare ens ensenyà a no acceptar mai que ens paguessin per fer un favor”.

- “Llavors li agraeixo de tot cor –respongué el jove.

Aquell jove, quin nom era Howard Kelly, se’n va anar d’aquella casa, sentin-se enfortit en el seu cos i també en la seva fe en Déu i en la humanitat. Abans de l’incident estava pensant a rendir-se i renunciar.

Molts anys més tard aquella noieta, ara ja gran, emmalaltí greument. Els metges locals estaven molt preocupats. Finalment la varen enviar a l’hospital d’una gran ciutat a on practicava un famós especialista en aquella malaltia.

Quan el metge se n’adonà del nom de la seva nova pacient i del poble de procedència, s’aixecà immediatament i va anar a veure-la. La va reconèixer al moment. Tornà al seu despatx resolt a fer tot el possible per salvar sa vida. La lluita fou llarga però la senyora es va salvar.

Per la seva part la senyora estava molt preocupada intuint que el preu de la seva estada en aquell hospital seria astronòmic. Sense que ella ho sabés, el doctor donà ordre de què li passaran a ell el compte final. Després d’examinar-la va escriure un missatge al peu de la factura abans que fos enviada a la senyora.

Ella va obrir aquella factura amb gran temor, pensant que passaria la resta dels seus dies pagant-la. Finalment la va mirar i quina sorpresa quan va llegir el peu de la llista d’enormes xifres:


Tot Pagat per complet amb un got de llet.

Firmat: Dr. Howard Kelly
04 agost 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada