Dèiem ahir - CAP I COR - C. Dean Fales - 7/07/2019


CAP I COR


Hem escrit molt sobre la manera de tractar a les persones d’una manera justa i adient. Hem alabat la virtut de reconèixer el fet que la gent respondrà positivament quan se li dóna l’oportunitat.

Sóc un convençut d’aquest sistema i, almenys mitjançà implicació, hem dit que aquest sistema sempre beneficia a la comunitat. Però, com a vegades em trobo amb gent que és tan egoista i estúpida (perdoneu la paraula), que violen tots els nobles esforços de l’administració amb ingratitud i vilesa, m’assalta el dubte i trontolla la meva convicció. De manera que recorro als experts per què me l’enforteixin.

“Encara no trobo a l’home –va dir Charles Schwab- no importa que tan enlairada sia la seva posició, que no faci millor el seu treball i rendeixi un millor esforç sota un esperit d’aprovació que sota un esperit de crítica”. 

Charles Schwab fou un famós magnat de l’acer americà, amb molt d’èxit, multimilionari i director d’una de les companyes d’acereria més grans del món.

En el 1918, un home de nom Arthur Nash comprà una fàbrica tèxtil a Cincinnati. Tenia 39 empleats. Era una típica fàbrica d’aquella època. Es treballaven llargues hores, la paga era molt baixa i les condicions de treball eren miserables.

Nash estava espantat. Immediatament es va abocar a millorar les condicions de treball. Els hi apujà el sou a tots els empleats. Reduí les hores de treball de 60 a 45 hores a la setmana i, posteriorment, a 40 hores. Va arribar a conèixer a tots els seus empleats per el seu nom de pila. Va aplicar la regla d’or.

Els seus competidors se’n reien d’ell a les seves espatlles i pronosticaren que aniria a la bancarrota en sis mesos.

El seu propi equip administratiu/comptable amenaçà de dimitir. No fou fàcil però va perseverar en el seu empeny.

Deu anys després, el 1928, la Companyia Manufacturera Arthur Nash, tenia 4.000 empleats i era l’empresa del seu gènere més gran dels Estats Units.

He llegit moltes històries semblants. He arribat a la conclusió de què mentre el cap és molt llest, el cor és molt savi.


C. Dean Fales (1970) 

07 juliol 2019 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada