Dèiem ahir - A L’ENTORN DE LA LLIBERTAT (I) - Regina Ferrando i Ferran - 28/01/2018


A L’ENTORN DE LA LLIBERTAT 


La llibertat és el bé més preuat de l’ésser humà. La llibertat exercida des de la responsabilitat i el respecte és la clau de volta de totes les nostres relacions, des de la més personal a la més universal. Una vida sense llibertat no mereix ser viscuda. No és perquè sí que el càstig més habitual infringit a aquells que delinqueixen sigui la privació de llibertat com a mesura correctora i dissuasòria.

Ara bé, la llibertat té un preu: La responsabilitat a ultrança i el respecte més exquisit per tot i per tothom. En la mesura que cada un de nosaltres exerceix la responsabilitat que li pertoca i respecta tot allò que l’envolta, el resultat del conjunt és una societat adulta, capaç de resoldre el propis problemes amb justícia, igualtat i solidaritat.

Les societats que deixen el seu futur en mans dels polítics, com en general hem fet la majoria en els darrers 30 anys, mentre criticàvem –això sí- les seves decisions des de casa, ben asseguts a la butaca, són societats infantils, incapaces de contribuir al bé comú, si no és a força de lleis i de decrets, i que forgen uns polítics paternalistes, que es creuen per sobre del bé i del mal i que, fins i tot, poden arribar a l’extrem de menystenir aquells que els han votat.
                                                                      Regina Ferrando i Ferran
Mestra de Reiki i Psicoterapeuta
28 gener 2018
(Continuarà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada