Dèiem ahir - A L’ENTORN DE LA LLIBERTAT (II) - Regina Ferrando i Ferran - 4/02/2018A L’ENTORN DE LA LLIBERTAT

(Continuació) 

L’exercici de la llibertat té riscos –és clar que sí!-, sobretot aquell que ens fa tanta por que és el risc d’equivocar-nos; per això de vegades preferim deixar les decisions en mans dels altres i així, quan arriba l’error, podem carregar-los els neulers. Però si tenim en compte que la seqüència error-correcció és la clau de volta de tot aprenentatge, defugir el risc d’equivocar-se significa perdre l’ocasió d’augmentar el nostre coneixement. 

En una societat d’éssers humans madurs i lliures, els polítics han de ser servidors d’aquells que els han votat, sense més prebendes ni privilegis que ells. I els votants, aquells que han de dir als polítics què volen que facin. Això requereix, però, que tots, administradors i administrats, es treguin la son de les orelles i exerceixin la responsabilitat que els pertoca i, des del respecte més absolut, assaboreixin els beneficis de la llibertat. 

La llibertat ben exercida ens fa a tots iguals, perquè tots som responsables del bé propi i del bé comú. Deixa d’existir la diferència entre allò que és meu i allò que és teu, per germinar allò que és nostre i que junts, amb el màxim respecte, hem de preservar i fer créixer. 

No podem permetre’ns perdre ni un gram més de llibertat. Cadascun de nosaltres ha d’esdevenir capaç de comprendre quines són les seves necessitats i quines les dels altres, on acaba la seva llibertat per donar pas a la llibertat de l’altre. Se’ns gira feina si volem ser complets. Cal tenir present, però, que agafar el brau per les banyes no sempre és agradable ni engrescador, però és imprescindible per continuar essent éssers humans lliures, i això és irrenunciable.
                                                                     Regina Ferrando i Ferran
Mestra de Reiki i Psicoterapeuta
04 febrer 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada