Dèiem ahir - COMPARAT AMB QUÈ? - C. Dean Fales - 18/02/2018COMPARAT AMB QUÈ? 


La majoria de nosaltres aprenem de l’experiència. El fet d’estar subjecte a nous ambients, nova gent, nous problemes, noves situacions i nous reptes, no pot ser més que beneficiós i instructiu. I tot això augmenta immensament l’habilitat per fer front a les dificultats i conflictes. 

El valor més gran que aporta una experiència variada és l’efecte que té amb l’habilitat d’avaluar. Ajuda a donar resposta a la vella pregunta: “comparat amb què?” 

Aquells que romanen en un sol lloc tota la seva vida, poden convertir-se fàcilment en molt provincials. La banda musical del poble sona molt bé, si és l’única que hem tingut oportunitat d’escoltar, però està molt lluny de sonar com la Filharmònica de Boston. 

Recordo quan, junt amb els meus germans, vàrem anar a veure una funció que presentà un petit circ que va visitar el nostre poble. Tots nosaltres vàrem pensar que l’actuació havia sigut magnifica. I realment ho fou, comparat amb el que nosaltres havíem experimentat fins aquell moment. No fou fins molts anys més tard que ens adonàrem que aquella actuació havia sigut bastant fluixa i més aviat digna de llàstima. Els estàndards canvien a mesura que ens fem grans i obtenim més experiència.

Tot el que ens queda per dir és que a mesura que fem o escollim els nostres líders, tant en el passat com en el futur, hem de tindre en compte què, normalment, l’extensió de l’horitzó d’una persona és determinada per l’amplitud de la seva experiència.

C. Dean Fales (1958)

18 febrer 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada