Diversos - SOBRE L'ALZHEIMER - 1/12/2016

SOBRE L’ALZHEIMER 

El dijous, 1 de desembre, a les 18,20 va tindre lloc la conferència sobre l’Alzheimer, que va ser presentada magistral i didàcticament, pel Doctor Miguel Ángel Ramírez.

Tractant-se d’una malaltia irreversible i progressiva, va centrar-se en la detecció prematura, les mesures de prevenció bàsicament consistents en l’obertura de noves vies per a les neurones (tot allò que aporti exercici-treball mental), sense oblidar l’exercici físic, una adient dieta alimentària -va destacar la mediterrània com ideal- recordant el perill del tabac i l’alcohol.

També abordà el tractament d’aquesta malaltia, destacant el complicat de la medicació (tramitació i cost) i el primordial paper que hi juguen el cuidadors. I sobre aquest paper va desenvolupar tot una cascada d’orientacions i recomanacions molt aprofitables. En realitat és el punt clau del tractament i cal tenir-lo molt en compte.

En aquesta interessant presentació del Dr. Ramírez, seguí un prolongat i desimbolt col·loqui que demostrà el gran interès del auditori. El tarannà col·loquial del presentador, així com el tema tractat i les diapositives de suport, captaren l’atenció dels assistents que en nombre de 61 ompliren la sala del teatre.Aquesta nova Junta del Casal ens està demostrant un encert en l’elecció temàtica, així com un poder de convocatòria que cal destacar, tenint en compte la precipitació amb que es va fer i els pocs dies en que es va poder publicitar.

Gràcies a tots i en especial al Dr. Ramírez, per aquest exitós acte cívic.
 
3 desembre 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada