Dèiem ahir - P A U - 18/12/2016


P A U

En el llibre que coneixem com La Bíblia o Sagrades Escriptures, les que fan referència a l‘Antic Testament, en un dels seus passatges, el referent al Diluvi Universal, relaten com el càstig de Déu, per les nombroses ofenses rebudes de l’home, va ser de quaranta dies i nits seguides de forta i torrencial pluja continuada, fins a inundar la terra. El personatge bíblic Noè, veien que la pluja començava a minvar, va deixar anar, des de la coneguda arca, un colom blanc. 

El colom es va anar enlairant, volant en cercles i va desaparèixer de la vista d’en Noè. . ., i, al cap d’una estona, va tornar. Però va tornar portant una branqueta verda d’olivera al bec. Havent parat de ploure, en Noè va interpretar aquell fet com un missatge de Déu que, amb aquell senyal, perdonava i pactava la pau amb la humanitat.

Esmentar aquest fet en l’any 2016, sembla infantil i tal vegada fantasiós per algú. Però ens estem apropant, si ja no hi som, a diades d’il·lusió i joia, per a grans i petits; temps de recolliment de familiars i amics, de pau i de concòrdia.

D’ençà que hi ha història escrita i comprovada, degut a aquest fet bíblic, el colom és mundialment considerat com el símbol de la pau.

En desitjar-vos a tots, socis/sòcies i simpatitza’ns d’aquest Casal de la Gent Gran, i a tots en general, que passeu aquestes festes amb alegria i joia, voldria demanar-vos que, de tant en tant, i mentre tinguem llum, alceu els vostres ulls cap al cel blau. . ., potser veureu arribar un colom portant quelcom en el bec. . .                Bones festes nadalenques !      
                     
18 desembre 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada