Dèiem ahir - EL DEMÀ MAI ARRIBA - C. Dean Fales - 11/04/2016
EL DEMÀ MAI ARRIBA

Hi ha una dita popular molt antiga, que la majoria de nosaltres hem escoltat, que diu: “el demà mai arriba”. És una qüestió semàntica enganyosa. El demà sempre arriba i, quan ho fa, es converteix amb l’avui i hem de viure’l.

Sense lloc a dubtes, la finalitat d’aquesta dita es recordar-nos que els problemes d’avui ja són suficients. Que no els hi hem d’afegir els problemes imaginaris del demà, que tal vegada mai es faran realitat. El que la dita no diu es que les decisions i les accions que prenem avui seran les base dels nostres damàs – i que aquests arribaran.

Conten que un corb estava observant a un porc ibèric ,mentre aquest menjava aglans sota d’una alzina. Quan el porc, ja tip, va acabar amb els aglans que estaven a terra, començà a gratar la terra i a desenterrar les arrels de l’arbre. “No faixis això”, li digué el corb. “Si desenterres les arrels, l’arbre es marcirà i morirà”. “Que es mori” -contestà el porc- “Que m’importa si tinc aglans i arrels per menjar”. El demà mai arriba.

Dins la història de la humanitat i en cada època de la nostra existència, tenim moltes evidències  que ens recorden que durant massa temps hem cregut això del fet que “el demà mai arriba”.  Llavors per què preocupar-nos. No s’ha de ser molt eixerit per recordar multitud d’exemples. Ens ha costat molt en vides malaguanyades, talents no aprofitats, recursos malgastats. En un món desesperadament necessitat de tantes coses no ens podem permetre el luxe de seguir una filosofia com: “El demà mai arriba”.  No hi ha cabuda pels malgastadors.

Tan sols és una opinió, per descomptat, però crec fermament que necessitem promoure una nova dita –per crear una consciència renovada de què “el demà sempre arriba”.  Fem-lo bo.

C. Dean Fales - (17 març 1969)

11 abril 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada