Dèiem ahir - LLOP SOLITARI - 14/02/2016

LLOP SOLITARI


La majoria dels joves, en alguna etapa del seu desenvolupament, passen pel període de “llop solitari”. No necessiten l’ajut de ningú. Ho fan tot pel seu compte. Tibats, amb els ulls incisius, la mandíbula sortida i l’espatlla ben dreta, pensen conquerir el món tot sols. Normalment es necessita quelcom de temps, però la majoria de nosaltres finalment aprenem. Alguns, per descomptat, mai aprenen.

Una de les realitats més valuosa per qualsevol de nosaltres es donar-nos compte que la majoria de la gent que arriba a algun lloc, ho aconsegueix degut a que molts altres volien que hi arribés. Un dels requeriments fonamentals del líder es que tingui seguidors. No tan sols seguidors, sinó seguidors que desitgen sincerament que triomfi com a líder. Fins i tot el guardafaros necessita vaixells que depenguin del seu raig de llum.

Es estrany l’individu que arriba a triomfar si altres no ho desitgen. I, contràriament al que puguin pensar alguns polítics, aquesta dependència es molt més gran en els nivells inferiors que en els superiors. Moltes persones ambicioses ho han descobert pel seu propi desànim i ho han descobert massa tard.

Si altres volen que nosaltres triomfem, han de tenir una raó per voler-ho.


C. Dean Fales  (1.969)
14 febrer 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada