Dèiem ahir - ANANT I VENINT - C. Dean Fales - 29/11/2015
ANANT I VENINT


Un dels poetes més famosos de Nord-americà, John Greenleaf Whittier, va escriure una poesia titulada “Maude Muller” que incloïa una frase, citada freqüentment: “De totes les tristes paraules, tant parlades com escrites, les més tristes són: “Va poder ser”.

Suposo que deu ésser natural que hom tombi la mirada al passat i especuli sobre el que “va poder ser”.  Les oportunitats sempre semblen més grans quan si va que quan si torna, o, fen un altre clixé, tots tenim una visió retrospectiva excel·lent.  Però la realitat és que tot no deixa de ser mere especulació i la tragèdia no consisteix tan en haver perdut la daurada oportunitat sinó que perdem temps lamentant-nos d’allò.  El passat se’n ha anat i no hi ha res que puguem fer per remeiar-lo.  Podem aprendre’n d’ell, però mai podrem canviar-lo.

Charles Kettering, el geni de General Motors, comentà en una ocasió que el que més l’interessava era el futur, ja que allí era a on passaria la resta de sa vida. Et aquí un pensament pels vius, no pas pels morts.  Hi ha tantes coses que podem fer per forjar el futur.  Encara tenim control sobre això.

Hi ha un conte vell de l’oest sobre dos germans que varen ser capturats robant vaques.  La justícia de l’oest era violenta i els dos germans foren marcats a foc en el front amb les lletres “R V” que significava “Roba Vaques”.

Un germà abandonà el poble, tractant d’escapar d’aquell terrible estigma, però no pogué i al cap de poc temps morí per sa pròpia mà. L’altre germà decidí restar en la seva pròpia comunitat i esborrar son crim mitjançà el seu treball i els seus bons serveis.

Varen passar molts anys i un dia, un foraster, veien al segon germà ja convertit en un home vell i notant-li la marca “R V” en el seu front, preguntà a un natiu què significava.

“No n’estic segur” -contestà el natiu- “És quelcom que succeí fa molts anys, però crec que vol dir “ReVerend”.


C. Dean Fales – 1.971
 

29 novembre 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada