Dèiem ahir - DONS QUE HEM REBUT (II) - Og Mandino - 21/06/2015
DONS QUE HEM REBUT
(Continuació)

 
És feble el teu cor? Tens que lluitar i esforçar-te per mantenir-te en vida? No. El teu cor és fort. Posa la teva mà sobre el pit i sent el seu ritme, bombejant hora darrera hora, dia i nit, trenta-sis milions de batecs a l’any, any darrere any, despert o adormit, impulsant la sang a través de cent mil quilòmetres de venes, arteries, i que porten. . . . més de dos milions de litres de sang a l’any. L’home mai fou creat com una màquina. Anota un altre do.

Estàs malalt de la pell? La gent es tomba horroritzada quan se t’acosta? No. La teva pell està neta i es una meravellosa creació que sols necessita que la cuidis amb sabó , oli, raspall i carinyo. Amb el temps totes les armadures s’oxidaran i es tornaran rovelloses, no així la teva pell. Fins i tot, fins el més fort dels metalls és deteriorarà per l’ús, però no la coberta que he creat al teu voltant. Es renova constantment; les cèl·lules velles són reemplaçades per les noves, de la mateixa manera que el teu vell ésser es reemplaçat pel nou. Anota un altre do.

S’estan desfent els teus pulmons? Està lluitant un alè de vida per pogué entrar en el teu cos ?

No. Les portes de la vida et sostenen fins en  el més vil dels ambients que tu has creat, i sempre treballen per filtrar l’oxigen que et dóna la vida a través de sis-cents milions de cavitats de carn doblegada mentre lliuren al teu cos de les deixalles gasoses. Anota un altre do. 

La teva sang,  està enverinada? Està diluïda per l’aigua i la supuració? No. En els teus quatre litres de sang existeixen vint-i-dos milions de cèl·lules sanguines i dins de cada cèl·lula existeixen milions de molècules, i dins de cada molècula hi ha un àtom que oscil·la més de deu milions de vegades per segon.  Cada segon moren dos milions de les teves cèl·lules sanguines per a ser reemplaçades per altres dos milions més en una resurrecció que ha continuat des del dia que vares néixer. De la manera que això ha succeït  dintre teu, succeirà ara en el teu exterior. Anota un altre do.

Ets atraçat mental?  No pots pensar per tu mateix ? 

No. El teu cervell es l’estructura més complexa de l’univers. Ho sé. Dins dels seus mil o més grams hi ha tretze mil milions de cèl·lules nervioses, més de tres vegades més cèl·lules que no pas persones que poblen el teu planeta. Per ajudar-te a arxivar cada percepció, cada so, cada sabor, cadascuna de les accions que realitzes des del dia del teu naixement, he implantat en tas cèl·lules  més de mil trilions de molècules proteiques. Tots els fets que han succeït a la teva vida es troben allí, esperant que els recordis.

I, per ajudar al teu cervell en el govern del teu cos, he dispersat  pel teu organisme quatre milions d’estructures sensibles al dolor, cinc-cents mil detectors tàctils i més de dos-cents mil detectors de temperatura.  Cap nació protegeix les seves reserves d’or millor del que tu estàs protegit.  Cap de les seves antigues meravelles està millor protegida que tu.

Tu ets la meva creació més afinada.

Dins teu hi ha la suficient força atòmica per destruir qualsevol de les grans nacions del teu món, . . . . . i per reconstruir-la.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 


                                                                                                                           Del Memorándum de Dios
                                                                                                   Para:                de:  Dios

Tret de: “El Mayor Milagro del Mundo”
                                                                                                                          Og Mandino (1.975)

21 juny 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada