Dèiem ahir - LA NOIA - Marc E. Boillat de Corgemont Sartorio - 6/03/2022

 

LA  NOIA

Dos monjos estaven peregrinant d’un monestir a altra i, al llarg del camí, havien de travessar una extensa regió plena de turons i boscos .

Un dia, després d’un fort aiguat , arribaren a un punt del camí on el sender es trobava tallat per un rierol convertit en un torrent a causa de la pluja. Els dos monjos s’estaven preparant per travessar-lo, quan varen escoltar uns gemecs que procedien de darrere d’uns matolls. En indagar, comprovaren que es tractava d’una noia que plorava amb desesperació. Un dels monjos li preguntà quin era el motiu del seu dolor i ella respongué que, per culpa de la riada , no podia travessar la torrentera sense espatllar el seu vestit de núvia i que, l’endemà hauria d’estar en el poble pels preparatius de noces. Y si no arribava a temps, les famílies, inclús el seu promès, s’enfadarien molt.

El monjo no va titubejar en oferir-li el seu ajut i, davant l’atònita mirada de l’altre religiós, la prengué en braços i la portà a l’altre vora. Allí la va deixar, saludant-la i desitjant-li sort, i cadascú va seguir el seu camí.

Al cap d’una estona l’altre monjo començà a criticar al seu company per aquesta actitud, especialment pel fet d’haver tocat a una dona, infringint així un dels seus vots. Malgrat que el monjo acusat no s’enredava en discussions i ni tant sols tractava de defensar-se de les crítiques, aquestes varen seguir fins que ambdós arribaren al monestir. Només van ésser portats davant l’Abat, el segon monjo s’afanyà a explicar al superior el que havia passat en el riu, tot acusant amb vehemència al seu company de viatge.

Després d’haver escoltat els fets, l’Abat sentencià: “Ell ha deixat a la noia en l’altra vorera. Tu. . ., encara la portes a sobre?


Marc E. Boillat de Corgemont Sartorio
Conta publicat a la Revista El Budoka  

06 març 2.022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada