Dèiem ahir - RA-RA-RA - C. Dean Fales - 19/12/2021

 

RA – RA – RA

D’ençà que tinc memòria, l’empresa a on treballava, a l’igual que altres companyes que depenen de les vendes pel seu sosteniment, gastava molts diners en escoles d’entrenament, convencions i altres tipus de reunions. Inevitablement després de cada junta, els responsables haurien de pensar si va valer la pena els diners gastats. Fou una bona Junta? Una bona Escola? Un bon Seminari? Una bona Convenció?

Com es poden valorar aquestes funcions? Quin criteri es pot seguir? Si en finalitzar la reunió els assistents es posen drets per aplaudir, xiular, cridar o donar vives, significa això que la reunió ha tingut èxit? Es que la brillantor dels ulls, les cares enrogides, expressions com: “ha estat la millor reunió de totes”, significa que fou una bona reunió? No cal dir que són testimoni de què fou una reunió entusiasta. Però, fou realment bona?

Una manera de provar el valor d’una reunió és esbrinar com se sent el personal, en relació amb ella, una vegada ha tingut l’oportunitat d’utilitzar el material i posar en pràctica les idees que varen rebre.

Normalment les persones ens sentim entusiastes immediatament després que ha finalitzat la reunió. Però, expressions reflexes com: “és meravellós estic tan entusiasmat ”, no revelen massa sobre el verdader valor del programa. La pregunta crítica és: Com se sentirà vers aquest programa, quan hagi tingut l’oportunitat de posar-lo en pràctica? Com considerarà el programa sis o dotze mesos, o un any després? Aquesta és la prova de foc. I el mateix es pot dir de qualsevol tipus de reunió, ja sigui d’unes hores, d’un dia, d’una setmana o varies.

Ra - Ra – Ra, no significa necessàriament Bé – Bé - Bé.


Adaptació d’un missatge d’en C. Dean Fales (1970)

19 desembre 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada