Dèiem ahir - CONFIAR EN DÉU - Joan Josep Omella i Omella - 25/12/2021

 

CONFIAR EN DÉU

Expliquen que un alpinista, desesperat per coronar l’Aconcagua, va iniciar la seva travessa després d’anys de preparació. Però volia la glòria només per a ell. Per tant, va pujar-hi sense companys.

Va començar l’ascensió i, encara que si li va anar fent tard i no s’havia preparat per acampar, va decidir seguir la seva ruta ben convençut de fer cim. Es va fer fosc. La nit va caure amb gran aplom. Tot era negra nit, sense cap visibilitat; no hi havia lluna i les estrelles tapades pels núvols.

Quan pujava per un penya-segat, a 100 metres del cim, va relliscar i va caure per l’aire. Queia a una velocitat vertiginosa. Només podia veure taques a gran velocitat cada vegada més fosques i que passaven en la mateixa foscor; tenia la terrible sensació de ser engolit per la gravetat.

Seguia caient. En aquests moments angoixants, li va passar per la ment molts records: alguns grats i d’altres no tant. Tot d’una va sentir una estirada tan forta que gairebé el va partir en dos. . . Sí! Com tot alpinista experimentat, havia clavat estaques de seguretat amb cadenats a una llarguíssima soga que el subjectava de la cintura.

En aquells moments de quietud, suspès en l’aire, no va tenir més opció que cridar: “Ajuda’m. Déu meu!”

De sobte, una veu greu i profunda li va contestar:

- “Què vols que faci, fill meu?

- “Salva’m, Déu meu.”

- “Realment creus que et puc salvar?

- “Oh i tant, Senyor.

- “Aleshores talla la corda que et sosté. . .

Hi va haver un moment de silenci i quietud. L’home va reflexionar i es va aferrar més a la corda.

Uns dies més tard, expliquen que l’equip de rescat va trobar un alpinista congelat, mort, aferrat amb força a una corda, que agafava amb les mans. . .   A només dos metres del terra. (...)


Joan Josep Omella Omella
Cardenal/Arquebisbe de Barcelona
Full Dominical 27 d’agost de 2017

25 desembre 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada