Dèiem ahir - MARCOS I MOSÉS - Carmen Posadas - 21/11/2021

 

MARCOS I MOSÉS

Marcos va néixer dins d’una família de set germans. La mare va tindre un part difícil, però gràcies a l’ajut mèdic nasqué sense cap tara. Mosés també tenia set germans. Durant l’embaràs, sa mare tingué problemes i ell va néixer amb un pulmó oprimit que a hores d’ara l’impedeix respirar amb facilitat. Mosés nasqué ajudat per la seva tia i la seva àvia, expertes ramaderes.

Marcos gaudeix d’una alimentació sana i equilibrada. Menja verdures, carn, peix, ferro, fòsfor, hidrats de carbono . . . A Mosés li varen caure les dents per culpa de la desnutrició.

El menjar preferit d’en Marcos és el pollastre, i el pernil serrano. Mosés no l’ha provat mai, però és ben segur que li agradaria.

Marcos té un abric de quadros pels dies de fred. Mosés té més sort doncs, en el seu país quasi mai fa fred i no necessita roba. És una dobla sort, perquè encara que ho necessites tampoc ho tindria.

Marcos surt de casa per anar a jugar al parc i donar un passeig. Mosés sempre és fora de casa.

Marcos no coneix al seu pare i no sap on es. Mosés tampoc el coneix, però sap que morí a la guerra, encara que no sap contra qui lluitava.

Marcos no anirà mai a col·legi ni aprendrà a llegir. Mosés tampoc.

L’esperança de vida de Marcos és d’uns 20 anys. La de Mosés és major, però tal vegada ell no arribi a complir els 20.

Marcos és un setter irlandès. Mosés, un nen africà.

Carmen Posadas – “Autogestió
                                                                            Premi Planeta 1.998

21 novembre 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada