Dèiem ahir - L’HOME QUE VENIA ENTREPANS DE FRANKFURT - C. Dean Fales - 1/08/2021

 

L’HOME QUE VENIA ENTREPANS DE FRANKFURT


“Hi havia un home que vivia a peu de carretera i venia entrepans de salsitxes de frankfurt. Sordejava bastant i per això no tenia ràdio. També tenia problemes amb la vista per qual cosa no llegia els diaris; però venia uns entrepans de frankfurt i hamburgueses que eren extraordinaris. Havia posat un lletrerot a la carretera anunciant al públic l’exquisidesa que preparava. I es posava al voral de la carretera tot cridant: “Compri un frankfurt, senyor!!!”; i la gent li comprava.”

“Va incrementar les seves compres de carn i de panets. Va comprar una planxa més gran i un forn per a potenciar el seu negoci. Quan el seu fill acabà el col·legi, el va incorporar al negoci. Però quelcom va passar. . . “

“El seu fill digué: Pare, no ha escoltat la radio? No ha llegit el que diuen els diaris? Hi ha una crisi mundial. La situació a Europa és terrible. I la domèstica encara és pitjor”.

“Després de sentir això, el pare va pensar: Bé, el meu noi te estudis; ell llegeix els diaris; escolta la ràdio i sap el que passa”.

“Així doncs el pare va retallar les seves comandes de salsitxes de frankfurt, carn i panets, va treure el lletreró que tenia penjat i va deixar de sortir al voral de la carretera anunciant els seus entrepans, i..., les seves vendes van decaure ràpidament.”

Tens raó fill -digué el pare al fill- Certament estem al mig d’una gran crisi mundial”

Ho he trobat en els meus arxius. No sé qui l’haurà escrit però, segurament va ser escrit al final de la Gran Depressió de 1929.

El que a mi m’interessa és que si hom fa coses per enfortir el seu negoci, normalment el negoci prosperarà. Si no es fa res, no prosperarà.


C. Dean Fales (març 1970)

01 agost 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada