Dèiem ahir - LA PARAULA MOU, PERÒ L’EXEMPLE ARROSSEGA - 31/05/2021

LA PARAULA MOU,

PERÒ L’EXEMPLE ARROSSEGA

A Espanya, en la carrera del Cross de Navarra a Burlada, el 2 de desembre 2013, va succeir un fet que ens demostra que el testimoni i la integritat d'una persona es reflecteixen en tots els àmbits de la seva vida.

L'atleta kenyà, Abel Mutai, medalla d'or en els Jocs Olímpics de Londres 2012, estava a punt de guanyar la prova quan va confondre el tram final de la competició. Creient haver guanyat, i amb alguns metres per recórrer encara, va afluixar totalment el pas i, relaxat, va començar a saludar al públic creient-se vencedor.

Iván Fernández Anaya, que venia segon, en veure que s'equivocava i es parava metres abans de la meta, no va voler aprofitar l'ocasió per sobrepassar-lo i guanyar el Cross.

Es va quedar enrere d'ell, i amb gestos perquè l’entengués i gairebé empenyent-lo, va portar al kenyà fins a la meta, deixant-lo passar davant.

Iván Fernández Anaya, corredor espanyol de 24 anys va afirmar en acabar la prova: "Encara que m'haguessin dit que guanyant tenia plaça en la selecció espanyola per a l'Europeu, no m'hauria aprofitat. Crec que és millor el que he fet que no pas si hagués guanyat” . I això és molt important, perquè avui en dia, tal com estan les coses en tots els ambients, en el futbol, ​​en la societat, en la política, on sembla que tot l’honest ha perdut el seu valor, un gest d'honradesa va molt bé.

Per què les notícies dolentes corren com la pólvora, i d’aquest tipus d'exemples se’n parla tant poc?

Explica-ho als teus néts, ja que cada dia, malauradament, es veuen menys aquest tipus de coses en el nostre viure quotidià i en l'esport.