Dèiem ahir - FRASES DIFÍCILS DE DIR (continuació) - 25/04/2021

 

FRASES DIFÍCILS DE DIR
(continuació)


I aquí tenim una segona frase que, a molts de nosaltres ens costa pronunciar:

  “NECESSITO AJUT”, o, “EM POTS AJUDAR?

Amb molta freqüència ens mostrem reticents a demanar ajut o a acceptar-lo, perquè pensem que ens farà semblar poc capaços de dur a bon terme aquella tasca, aquella acció, aquell projecte per el qual, realment, necessitem un ajut físic, material o intel·lectual, d’un altre, sia d’un amic o, el que és més gros, sia d’un familiar.

Sembla que demanar aquest ajut afecta el nostre orgull. I, què és l’orgull?. . . . Doncs, un excés d’estima d’un mateix, dels propis mèrits, que fa que hom es cregui superior als altres.

Un altre possible motiu per refusar demanar ajut, és la por que no se’ns reconegui tot el mèrit en exclusiva d’una tasca acabada.

Tan el no voler preguntar o el no voler demanar ajut, demostra una visió miop i estreta de les coses. Demanar ajut o col·laboració és un mitjà d’aprendre, de mesurar el nostra saber, les nostres facultats i el nostra rendiment. Per altra part denota una bona predisposició per a treballar en equip.

És clar que tot té un límit. Demanar reiteradament el mateix tipus d’ajut pot interpretar-se com certa incapacitat per aprendre.

Quan creiem que necessitem ajut, sigui consell, treball físic o intel·lectual, no dubtem en demanar-lo. Afalagarem a la persona a qui ho demanem, estrenyerem els llaços que ens uneix amb ella i en sortirem beneficiats. No ens caurà cap anell. Segur.

Recordem que menjar-se l’orgull de tant en tant, no empatxa.

25 abril 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada