Dèiem ahir - FRASES DIFÍCILS DE DIR - 18/04/2021

 

FRASES DIFÍCILS DE DIR


Hi ha tres frases que, a la majoria de les persones, ens costa pronunciar. Tal vegada perquè creiem que ens pot desmerèixer o que poden afectar la nostra imatge davant dels altres.

La primera d’aquestes frases és: “NO HO SÉ

És sorprenent comprovar quantes persones temen pronunciar aquestes paraules doncs, estimen que de fer-ho, algú els pot jutjar negativament per qualsevol concepte.

A mesura que ens fem grans va minvant aquest temor i, a vegades, inclòs recorrem a aquesta frase quan estem al corrent de les coses, tal vegada per obtenir més informació o per comparar diferents versions del que se suposa és “conegut”.

Però, malauradament, abunda més l’incapacitat de molts de nosaltres per a dir: “No sé” o “No ho ”, inclòs en circumstàncies socials res compromeses. Amb aquesta actitud de no voler admetre que ignorem una cosa, les persones que obrem així podem despertar sospites sobre el que realment sabem.

Crec que la tècnica del que ho sap tot no enriqueix al que l’utilitza . És millor el valor i la franquesa de dir: “No ho sé”. Val més passar una vegada per ignorant que no pas quedar-ho per sempre. La sinceritat s’agraeix i alaba al qui la rep.

Tal vegada una forma “política” d’utilitzar la frase en començar un comentari, podria ser: “No sé, però la meva opinió. . .


18 abril 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada