Dèiem ahir - SOMRIGUEM - Charles de Foucauld/Guy de Larigaudie - 8/03/2020


SOMRIGUEM 


“Esforceu-vos a somriure; però mitjançà un esforç que surti de l’ànima i del cor, i no sols de la ment. Un somriure que vulgui dir a la vegada: us aprecio, la vostra presència em fa verdaderament feliç, estic molt content de veure-us “.

“Hem de riure sempre, inclús per les coses més simples; jo ric, ensenyo les meves dents lletges; aquest riure apropa als homes”. 

Charles de Foucauld (1858 – 1916)

“Somriure és un bon mitjà per crear-vos una ànima amiga. Però no un somriure irònic i burlaner, aquest somriure és un angle dels llavis que jutja i reprova. Sinó el somriure que força! Força d’apaivagament, força de dolçor, de calma, força d’irradiació. . .” 

“Vols fer a un amic o company una crítica que consideres necessària, donar-li un consell que creus útil. Crítica, consell, coses difícils de suportar. . .” 

“Però somriu; compensa la duresa de les teves paraules amb l’afecta de la teva mirada, el somriure dels teus llavis, mitjançant tota la teva fisonomia alegra. I la crítica i el teu consell donaran millor resultat per què no hauran fet mal, no hauran ferit”.

A vegades resulta difícil trobar la paraula justa, l’actitud adient, el gest apropiat. Però somriure, és tan fàcil i arregla tantes coses!” 

Guy de Larigaudie (1908 – 1940) 

08 març 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada