Dèiem ahir - AMOR GENERÓS - Rabindranath Tagore - 1/02/2020


AMOR GENERÓS


Ella filava a la porta de la cabana pensant en el seu marit. Tothom qui passava quedava enamorat de la bellesa d’aquells cabells llargs i negres, brillants com sortits de la seva filosa.

Ell anava cada dia al mercat a vendre algunes fruites i s’asseia a l’ombra d’un arbre subjectant entre les dents una pipa buida. No li arribaven els diners per comprar un pessic de tabac.

S’acostava el dia de l’aniversari del casament i ella no parava de preguntar-se què podria regalar al seu marit. I, a més, amb quins diners? Tot d’una va tenir una idea. Va sentir un calfred en pensar-ho, però s’hi va decidir i tot el seu cos es va estremir de goig: vendria el seu cabell per comprar-li tabac.

Ja imaginava el seu marit a plaça assegut davant les seves fruites, fent llargues glopades amb la seva pipa: aromes d’encens i de gessamí donarien al propietari de la parada la solemnitat i el prestigi d’un veritable comerciant.

Només va obtenir pel seu bonic cabell unes quantes monedes, però va poder triar amb cura l’estoig de tabac més fi. El perfum de les fulles arrugades compensava llargament el sacrifici del seu cabell. 

En arribar la tarda, el seu marit va tornar. Venia cantant pel camí. Portava a la mà un petit embolcall: unes pintes per a la seva dona que acabava de comprar després de vendre la seva pipa.

                    Rabindranath Tagore (1861-1941) 

                    Extret de ”Cuentos con Salud” - Editorial Sal Terrae

                    * * * * * * * * * * * *

El veritable amor s’aferma i creix gràcies a les renúncies, als sacrificis fets per l’altre, per la persona que estimem. Això s’entén fàcilment. Ho entenen bé els esposos que s’estimen de debò i els pares que saben sacrificar-se, estar-se de tantes i tantes coses pels fills.

Aparegut en el Full Dominical del 5 febrer 2017
Carta Dominical del Arquebisbe de Barcelona


01 febrer 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada