Dèiem ahir - PABLO PICASSO - 16/12/2018

PABLO PICASSO


Pablo Ruiz Picasso (1881-1973) fou un dels pintors/artistes més reconeguts del segle XX; cofundador del cubisme, poeta, dramaturg . . . Bé tot el que vulguis saber d’aquest gran home ho podem trobar a Internet. Però el que no hi trobarem és el llegat que ens va deixar en complir el seus 80 anys, tot dient: 

- “No m’agrada sortir perquè m’estimo més treballar. Necessito però, l’afecte que avui la gent m’ha demostrat. M’he passat la vida estimant apassionadament. I si vingués un dia que no trobés ningú al món, estimaria una flor, o el pom d’una porta . . .” 

Picasso ens va deixar, però no pas del tot. La seva obra, capaç d’enriquir el món, resta entre nosaltres per tal d’elevar el nivell de la nostra consciència a fi que puguem captar més bé les alegries i els enigmes de l’existència.

Recordem de Picasso dues grans virtuts que varen marcar la seva vida: Treballar i estimar. Picasso fou treballador infatigable; des dels 12 fins els 91 anys no li fallà en cap moment l’energia creadora. Va produir en molts estils diferents, i és més extensa la seva obra que no la que haurien fet junts una dotzena d’artistes.
16 desembre 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada