SORTIDA/ESTADA A HORTA DE SANT JOAN
Sortida
el passat dia 17 d’Octubre, a les 7 del matí, de Premià de Dalt;
compartirem autocar amb un grup de 20 persones d’un Casal de Caldes de
Malavella. Amenitzats per la guia durant el trajecte, férem parada per
esmorzar, i nova parada a Salou, per imperatiu del xofer (hores
conduint) que aprofitàrem per passejar pel pintoresc passeig marítim
d’aquella població.
Arribada al Hotel Miralles d’Horta de Sant Joan, per assignació d’habitacions i un primer dinar a l’hotel.
Ben
dinats, autocar i inici de la ruta de la mel. Bàsicament la població
d’Arnes, on vàrem assistir a una tocata de piano, dins d'un taller de la cera.
Vàrem veure la elaboració d’espelmes i cadascú va poder fer-se’n una de petita com a símbol de, ara no recordo què.
Prèviament havíem visitat un vell molí d'oli
L’endemà,
dia 18, iniciàrem la ruta del Matarranya (es tracta d’un riu i les
poblacions que travessa), entrant a la província de Terol , la població
de Cretas i el castell de Valderrobles.
També
la mansió feudal on te lloc la Farsa de Gandesa; un simulacre
medieval de noces reials que celebren una vegada a l’any. També on es
roden capítols de la sèrie de TV “Águila Roja”. Espases, cascos, escuts i
vestits escampats per una de les sales.
Acabàrem la ruta fent visita a un celler, ja de fosques.
El
dimecres, dia 19, dins el terme d'Ulldecona, tot un camp d’oliveres
mil·lenàries on ens van dir que per qualificar que una olivera té més de
mil anys, el tronc ha de tenir un diàmetre de tres metres, mesurat a una
altura de metre i mig del terra. Determinar l’edat d’una olivera, sense
ferir-la, comporta una aplicació de rajos ultra no se què, que resulta
d’un enorme cost i que és feta per personal experimentat dels EUA i uns
aparells molt sofisticats. La que visitarem demà ens van dir que tenia
més de1.700 anys (?) i que s’havien gastat prous diners per la seva
determinació.
També
visitàrem l’impressionant castell d’Ulldecona, amb una vista
panoràmica que deu arribar als 30/40 quilòmetres a la rodona.
I el dijous, dia 20 pujada als Ports d’Horta, per contemplar una excel·lent panoràmica i la placa homenatge als quatre bombers morts en aquell incendi de mal record. A mitjana alçada dels Ports, ens vàrem quasi acabar dos pernils amb pa amb tomàquet (érem 44 persones), ben regats amb vi de la terra.
Vàrem visitar la famosa olivera de més de 1.700 anys i vàrem saber el "sorteig" que fan els d’Horta, mitjançant una vaca anomenada “Campanera”.
I
ja el divendres dia 21, últim dia de l’estada, l’anomenada ruta del
pernil. Fent visita, uniformats, a un assecador de pernils, amb un fred
que ens va fer enyorar les bufandes.
De
tornada a l' hotel visitàrem el Santuari de la Verge de la Font, a
Peñarroya de Tastavins, declarat Monument Històric Artístic i Patrimoni
de la Humanitat.
Un esplèndid arròs per dinar
i després de dinar, se'ns donà una bossa amb pa, embotit i coca , pel ben
suposat que, tal vegada, per l’hora d’arribada a casa, no tindríem
quelcom per a sopar.
Afegir
que el bon temps ens acompanyà tots els dies, que l’hotel i el menjar
foren acceptables i destacar que el Sr. Miralles, és un crac de
l’animació i el bon humor.
I
aquí tenim als components de l'estada a Horta de Sant Joan,
fotografiats davant la casa que ocupà en Pablo Ruiz Picasso durant la seva
convalescència als Ports d'Horta.
11 novembre 2016
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada