Dèiem ahir - DESAFIANT LES REGLES - 9/10/2016

DESAFIANT LES REGLES  Era l’hivern de l’any 333 abants de Crist;  el general macedònic Alejandro Magno arribà amb el seu exèrcit a la ciutat asiàtica de Gordium per passar l’hivern.  Allí estant, Alejandro escoltà la llegenda del famós nus de la ciutat: el nus gordià.  Una profecia deia que qui pogués desfer l’estrany i complex nus, es convertirà en el senyor de l’Àsia.

L’historia intrigà tant a Alejandro que va demanar el portessin davant del nus, doncs volia intentar desfer-lo.  Després d’estudiar-lo detingudament i després d’infructuosos intents per trobar els caps de la grossa corda, es preguntà a si mateix: “Com puc descompondre aquest nus?

Va tenir una idea: “Ho resoldré a la meva manera”.  Desembeinà l’espasa i, després de diversos cops, partí el nus per la meitat.  Asia fou la seva sort.

Copèrnic trencà la regla de què la terra era el centre de l’univers.  Napoleó trencà les regles sobre com es desenvolupa una campanya militar.  Beethoven destruí les regles sobre com escriure una s’infonia.

Pensem: quasi tots els avenços en els camps de l’art, les ciències, els negocis,  la tecnologia, la cuina, medicina, agricultura, disseny, . . ., han tingut lloc per què algú va desfer les regles i va donar un nou enfocament progressista a la situació.


9 d’octubre 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada