Dèiem ahir - PAPAGAI - C. Dean Fales - 21/08/2016P A P A G A I


Quan ens presenten a una persona i iniciem el contacte, la primera impressió que ens dóna és important, però pot ésser enganyosa.

En el millor dels casos les impressions es basen en contactes superficials i no ens proporcionen un coneixement substancial de la persona.  Depenent de les circumstàncies en què s’hagi tret la impressió, aquesta pot ésser raonablement correcta.  De la mateixa manera, fàcilment pot resultar equivocada.  Tots tenim dies bons i dies dolents.

Algunes persones fan una primera impressió magnífica.  Són ben plantats,  es belluguen amb desimboltura, vesteixen bé, són dinàmiques i el que ens diuen sembla tenir bon sentit.  No és sinó fins que hem experimentat més contactes amb elles que comencem a conèixer com són en realitat i potser llavors ens adonem que la veta és més aviat pobre.  Els brasilers donen un nom a aquest tipus de persones - PAPAGAI – que és una espècie de lloro o cotorra.

El primer cop que vaig sentir aplicar quest mot a una persona, vaig preguntar per què li deien “Papagai”.  L’explicació fou lògica i concreta:
                                                           Moltes plomes
 Parlen molt
Poca carn.

Haguessin pogut afegir una raó més:  els lloros solament repeteixen el que han escoltat moltes vegades.  Els seus discursos són sempre ressò del que han escoltat als seus amos. En quan el que diuen, no solen tenir criteri propi. 

Malgrat que diuen que la primera impressió es la que val, hem de buscar sota la superfície doncs les aparences enganyen. Si no sempre, moltes, moltes vegades... (Vox populi, vox Dei).
Adaptació d’un missatge de
                                                                                                           C. Dean Fales (1.956)
21 agost 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada