Dèiem ahir - PER ELS MEUS COETANIS - C. Dean Fales - 27/03/2016

PER ELS MEUS COETANIS


Aquest article més aviat va dirigit a n’els que ja passem de llarg la edat mitjana (40/50 anys). De totes maneres els joves també poden llegir-lo, si els hi plau.

A mesura que hom es va fent gran i entra en les dècades dels quaranta, cinquanta o els seixanta, és torna més conscient del fet que aquest és, en realitat, un món de gent jove. Hi ha tant d’èmfasis en la joventut! A causa d’això, alguns de nosaltres que ja som més grans, podem pensar que ja no queda gaire més que puguem gaudir o que puguem desitjar.  I això és cert en el moment que, de sobte, ens adonem de que molts dels nostres somnis i aspiracions juvenils ja no es faran realitat. Almenys en el que respecte a la nostra posició social;  ja no prosperarem més. Aquest fet ens pot fer trontollar moralment, però no ens ha d’horroritzar. També comporta moltes benediccions.

Pot haver-hi una profunda sensació de confort  i de llibertat al adonar-nos que  les lluites i les competicions laborals ja no són necessàries. No arribarem a ser milionaris;  ho sabem i tot el món també ho sap. Podem reposar i oblidar-nos d’això i concentrar-nos amb el que tenim. A aquestes altures, la majoria de nosaltres ens hem adaptat a les nostres possibilitats i ens podem desenvolupar amb un orgull ben justificat. Ser capaç de desempallegar-se bé, produeix molta satisfacció.

Si som honestos amb nosaltres mateixos, hem de reconèixer que la majoria hem aconseguit el que realment volíem, o ens hi hem apropat molt. Tal vegada no hem satisfet els nostres somnis inicials però hem rebut el que creiem que era just pel preu que vàrem pagar.  Això es l’èxit  mesurat amb les nostres pròpies normes.

Tot això es una justificació? Tal vegada. Però si ho és, l’habilitat de justificar no deixa de ser una virtut.


Adaptació d’un missatge de C. Dean Fales (1.981)

27 març 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada