Dèiem ahir - COM VÀREM APRENDRE A PENSAR - Roger von Oech - 20/03/2016
COM VÀREM APRENDRE A PENSAR

A on vàrem aprendre a pensar?  Possiblement  a l’escola primària. Allí ens varen ensenyar el que era apropiat i el que no ho era. Vàrem aprendre a indagar en el nostre voltant. Ens varen ensenyar com trobar informació i identificar les idees importants, i procediments per desenvolupar mentalment aquelles idees. Resumint, l’educació formal que vàrem rebre ens ha proporcionat molts dels conceptes que actualment utilitzem per ordenar i comprendre el món.

No obstant això, quasi tots els sistemes educatius estan orientats a com trobar una única resposta correcta.  En finalitzar la nostra etapa estudiantil pot ser havíem arribat a realitzar més de dues mil proves o tests, en pro de trobar la resposta única i correcta. D’aquesta manera la “resposta correcta” es troba  profundament arrelada en el nostra pensament.  Aquest plantejament és excel·lent per la resolució d’alguns problemes aritmètics que, realment, sols admeten una resposta: la correcta.

La dificultat consisteix en el fet que la vida és ambigua i ofereix moltes respostes correctes – tot depèn de quins siguin els nostres objectius principals. Perquè si hom creu que sols pot haver-hi una resposta encertada, deixarà de buscar tan aviat trobi una solució que li sembli vàlida.

Roger von Oech

20 març 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada