Dèiem ahir - HECTÀREES DE DIAMANTS - C. Dean Fales - 24/05/2015





HECTÀREES DE DIAMANTS
 

Aviat farà un segle, un home, anomenat Russell H. Conwell, va donar una de les  conferències més famoses que varen tindre lloc als Estats Units. Es titulava “Hectàrees de Diamants”. El títol tenia el seu origen en una història sobre un ramader benestant  que vivia a la vorera del riu Indus, en el que ara és Pakistan.

El ramader fou visitat per un sacerdot Budista que li va explicar com fou creada la terra, des d’una massa líquida incandescent que es va anar refredant formant granit, després or, plata, coure i diamants. El lama digué al ramader que si fos propietari d’un diamant de la mida d’un cigró, podria ser propietari de tota la regió. Si arribés a ser propietari d’una mina, els seus fills seurien en trones.

El ramader va quedar encisat amb totes aquelles possibilitats i, l’endemà mateix, vengué tot el que posseïa i, ben equipat, sortí cap a la recerca de diamants. Malauradament va esser una recerca infructuosa i, finalment, va perdre tot el que tenia.  Pobre, esgotat i afamat, dins la seva desesperació, optà per suïcidar-se.

Mentrestant, el nou ramader que li havia comprat la granja, quan estava un dia rentant el seu camell, va veure i agafà una pedreta que brillava dins de la corrent. Se la va endur a casa per admirar-la, sense saber de què es tractava. Al cap d’un temps, el sacerdot Budista retornà a visitar la granja, va veure la pedra i la va identificar com un diamant.

Després d’això començà la recerca i es descobriren més diamants. Milers d’ells! Mentre la història es una llegenda, pot ésser veritat. Perquè en aquesta localització està situada una de les mines de diamants més riques del món.

En Conwell venia a dir que si el granger original s’haguera quedat a casa i hagués cavat en el seu propi celler, o en el seu camp de blat, o en el seu jardí, hagués descobert – Hectàrees de Diamants.

I ara parlant en metàfora. Pensem en les “Hectàrees de Diamants” que poden haver-hi dins de nosaltres mateixos, dels nostres familiars i amics, dins la societat en la qual visquem. . .   Quantes vegades miren amb admiració, amb encís, el que hi ha afora;  i quantes vegades no busquem andins. Quants diamants trobem afora? Quants diamants trobem dintre? On és la mina?

Realment, hem cavat a fons en el nostre celler, en el nostre camp, en el nostre propi jardí?  Què podríem descobrir si ho féssim?. . . .


                                                                                                                   Adaptació d’un missatge d’en

C. Dean Fales (22 octubre 1.979)
 
24 maig 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada