Dèiem ahir - UNA AUTORITAT EN LA MATÈRIA - C. Dean Fales - 11/01/2015
UNA AUTORITAT EN LA MATÈRIA

Durant molts anys, va haver-hi un còmic en els Estats Units, nomenat Groucho Marx –un dels coneguts germans Marx, de fama cinematogràfica. Groucho tenia un enginy mordaç. Durant un temps protagonitzà un programa de televisió. No recordo el nom. Era un dels tants programes que enfrenaven a un concursant davant d’un altre.  Groucho sempre els entrevistava abans d’iniciar-se el concurs. Aquesta era, realment, la millor part del programa.

Una nit tenia a dos concursants; un home i una dona.  Aquesta era una combinació perfecta pel tipus d’humor d’en Groucho.  Seguia fent  preguntes relacionades amb nens...  referint-se a tota classe de situacions i problemes. “Que faria si... ?”  preguntava.

A la psicòloga sense fills mai li va faltar una resposta ni dubtà un sol instant abans de respondre. No hi havia cap situació suggerida que ella no sabes com conduir-la. Hom no podia menys que admirar-la per la confiança que mostrava amb ella mateixa. Mai havia tingut família, però coneixia totes les solucions.

El pobre pare de vuit o deu, no mostrà tal seguretat sobre com conduir les situacions plantejades per Groucho. Quasi sempre bellugava el cap i deia:  No ho sé. Tots ells són tan diferents. . .”

Es molt típic. Les experiències pràctiques i sovint ens fan molt conscients del fet que no hi ha solucions còmodes. Les coses no són tan senzilles com les fan aparèixer en els llibres de text.

A vegades penso que deu ésser horrible estar casat amb una psicòloga d’infants. Una com la del programa, almenys. Em diuen que tampoc és molt agradable reportar a una autoritat de segona mà...

  
                                                                                                                                                   C. Dean Fales (1966)


11 gener 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada