Dèiem ahir - POSEM-SE EL “SALACOT” D’EXPLORADOR - Eduardo Criado - 02/03/2014

POSEM-SE EL “SALACOT” D’EXPLORADOR

(Continuem amb la” Llegenda Oriental del Segle XX”)

Recomanable la prèvia lectura de:
               La Llegenda Oriental del Segle XX –  25 novembre 2013
               Un tresor amagat  - 30 decembre 2013
               Parc del Paradís   - 26 gener 2014


Era l’any 1.974, quan vaig visitar, per primera vegada, l’illa canària de Tenerife. I la meva  vella experiència es repetí.

Dins del Jardín Botánico del Puerto de la  Cruz, vaig poder admirar centenars d’arbres tropicals, provinents de tot el món. I confesso que vaig sentir esgarrifança al llegir, en el programa guia, el següent text que reprodueixo literalment:

 
“El Jardín de la Orotava fue fundado por Real Orden de 17 de Agosto de 1.788,  siendo Rey Carlos III.  En ella se encargaba al Marqués de Villanueva del Prado que estableciera un plantío,  en el terreno que juzgase más adecuado, para sembra y cultivar semillas y plantas procedentes de América y Asia”.  Dicen que,  después de buscar la buena tierra de la isla, el Marqués de Villanueva  del Prado escribió al Rey una carta, en la que le decía: “Señor,  he hallado en la isla de Tenerife un lugar donde la tierra es tan fértil y tan buena que cualquier cosa que plantamos en ella crece con exhuberancia, a veces, mayor que en su propio lugar de origen.  Aquí, Señor, en el valle de la Orotava, está la mejor tierra de la isla”.

Coneixem la nostra pròpia illa ?  Coneixem, amic lector, la nostra pròpia terra

Hi ha persones que es preocupen inútilment, desitjant tenir habilitats o qualitats que veuen en els altres, sense preocupar-se per explorar les pròpies. En aquest sentit, tal vegada valdria la pena que considerem molt seriosament la nostra pròpia personalitat com una  illa de Oahú, una illa de Tenerife, “una illa per descobrir i colonitzar”;  una illa que està esperant que nosaltres mateixos li descobrim una bona terra, la terra millor, per plantar-hi el que més desitgem.  En definitiva,  per aconseguir,  amb les nostres pròpies habilitats, els objectius que ens proposem.

Posem-nos doncs, el “salacot” de colonitzadors i internem-nos dins l’intrincada selva de la nostra personalitat. Solament així podrem arribar a trobar la bona terra de la nostra illa personal.   

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . 

Eduardo Criado 1.975
2 març 2014
(seguirà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada