Dèiem ahir - PER JOVES I GRANS - Douglas MacArthur - 16/03/2014
PER JOVES I GRANS

La joventut,  més que una etapa de la vida, és un estat mental.  No es tracta d’un assumpte de maduresa,  de posar bona cara al mal temps ni de ésser més flexibles. Es una disposició natural al desig, a una imaginació de qualitat, a un vigor en les emocions. Es un manantial fresc que raja del més profund del ser humà i que aporta il·lusió i vida.

Ningú es fa gran,  simplement  per arribar a certa edat.

Les persones envelleixen quant abandonen els seus ideals, les seves il·lusions. Els anys arruguen la pell; però l’entusiasma no arruga l’ànima! Preocupacions, dubtes,  desconfiança en si mateix, por i desànim -aquests són els molts anys, la longevitat que inclina el cor i que enfonsa l’esperit.


Vostè es tan jove com sigui la seva confiança,  tan vell com siguin els seus dubtes; tan jove com la seva autoestima, tan vell com els seus temors; tan jove com la seva esperança, tan vell com la seva desesperació. En el mig del seu cor hi ha una estació de ràdio.
Mentre rebi missatges de bellesa, esperança, carinyo, grandesa, coratge i poder, des del mateix cor, de les persones que l’envolten, de l’Infinit, tan més jove serà vostè! Quant els senyals que rebi siguin de baixa intensitat, i el centre del seu cor estigui cobert per la neu del cinisme i el gel del pessimisme, llavors vostè es farà vell a qualsevol edat. 


 * De les Memòries del General Douglas MacArthur
16 març 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada